Prima paginăSanatate

411 persoane infectate cu COVID-19 și 55 de suspecte de infecție, la Spitalul Județean

411 persoane infectate cu COVID-19 și 55 de suspecte de infecție, la Spitalul Județean

Dimensiune text

 

Luni, 9 noiembrie, în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț (SJUPN) sunt internate 411 persoane confirmate ca infectate cu noul coronavirus COVID-19, iar 55 sunt suspecte și așteaptă rezultatul testelor, au informat luni reprezentanții instituției medicale. Din totalul persoanelor confirmate, trei prezintă forme ușoare ale bolii, 396 au o formă medie, iar în secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI) sunt internați 12 pacienți pozitivi și patru pacienți suspecți, din care șase sunt ventilați mecanic. De vineri, 6 noiembrie, și până luni, 9 noiembrie, 13 persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus au decedat la SJUPN.

În ceea ce privește situația la zi a pacienților care sunt internați în SJUPN, luni, 9 noiembrie, din totalul de 883 de paturi, 490 sunt în prezent ocupate. Spitalele care se ocupă exclusiv de tratarea pacienților confirmați a fi infectați cu COVID-19 pot utiliza doar o parte din paturile aprobate de Minister. Mai exact, o persoană suspectă și care așteaptă rezultatul testului este internată singură într-un salon. De asemenea, în cazul pacienților confirmați a fi infectați cu noul coronavirus, aceștia sunt internați în saloane, doar pe o parte din numărul paturilor disponibile, pentru a putea asigura un climat care să nu permită răspândirea virusului. În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență se apropie, de la o oră la alta, de atingerea capacității maxime, arată reprezentanții SJUPN.

„În ultimele două săptămâni, numărul de internări a crescut foarte mult. Fiecare pacient internat și confirmat cu COVID-19 necesită o deosebită atenție din partea întregii echipe medicale. Paturile disponibile se ocupă foarte repede. În acest sens, am demarat procedurile pentru a încheia un protocol cu Spitalul modular de la Lețcani, unitate medicală ridicată printr-un efort financiar important al județului Neamț, prin care unii dintre pacienții noștri să poată fi transferați și îngrijiți de echipele medicale din Iași. Continuu căutăm soluții pentru a ne asigura că toți bolnavii primesc cele mai bune îngrijiri pentru a se face bine”, a mai precizat managerul interimar al SJUPN, Lucian Micu.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a decis să îmbunătățească și mai mult comunicarea dintre instituție și cetățenii interesați. Astfel, pe lângă datele disponibile pe site-ul instituției, ce poate fi accesat la adresa www.sjuneamt.ro  cei interesați pot accesa și pagina de Facebook – https://www.facebook.com/sjuneamt, special creată pentru a oferi cetățenilor cât mai multe informații reale și explicații ale specialiștilor în medicină.

„Trecem printr-o perioadă grea, în care, cu responsabilitate și o comunicare deschisă, putem reuși ca informațiile importante și relevante să ajungă la un număr cât mai mare de persoane și să ajutăm astfel să trecem cu bine peste pandemie. În aceste vremuri, este important ca instituțiile statului și specialiștii în sănătate să-și asume nu doar rolul de a asigura cele mai bune condiții pentru a salva viețile bolnavilor, dar și de a transmite informații reale și corecte despre situația actuală. Atât prin intermediul site-ului, dar și prin utilizarea acestei pagini de Facebook, ne propunem să vă ținem la curent cu cele mai noi informații despre sistemul de sănătate nemțean, dar și despre evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus – COVID 19. Este important ca cetățenii să se informeze din surse oficiale”, a declarat Lucian Micu, managerul interimar al SJUPN.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0