Prima paginăSocial

400.000 de lei din bugetul local pentru proiecte ce vor fi propuse de cetățeni și ONG-uri

400.000 de lei din bugetul local pentru proiecte ce vor fi propuse de cetățeni și ONG-uri

Dimensiune text

În bugetul pentru acest an al municipiului Roman, primăria a alocat din nou fonduri pentru proiecte care vor fi propuse de romașcani. Afirmația a fost făcută de primarul Leonard Achiriloaei, în cadrul conferinței de presă susținute vineri, 16 aprilie, în urma întâlnirii pe care avut-o în această săptămână cu reprezentanții ONG-urilor din oraș, pe tema definitivării bugetului.

În cadrul acestei întâlniri, primarul Achiriloaei le-a transmis reprezentanților ONG-urilor că în 2021 este alocată suma de 200.000 de lei pentru bugetare participativă, pentru proiecte care vor fi propuse de cetățeni, iar alți 200.000 de lei vor fi alocați pentru proiecte depuse de ONG-uri, culte sau asociații sportive, conform Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. „Astfel, în perioada imediat următoare, Direcția Economică și Direcția Juridică vor pregăti programul privind desfășurarea procedurilor de aplicare și domeniile care vor fi finanțate”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Tot în contextul acestei întâlniri, reprezentanții ONG-urilor din Roman au adresat autorităților locale mai multe propuneri,  între care realizarea unei aplicații pentru dispozitivele mobile în care să fie prezentate atât istoricul orașului, cât și obiectivele turistice, locurile de agrement, locurile de cazare și restaurantele din zonă.

În ceea ce privește bugetarea participativă, este pentru al treilea an în care cetățenii vor putea propune proiecte primăriei, bugetarea participativă fiind inițiată în Roman în mandatul primarului Lucian Micu. Programul a avut alocări de 100.000 lei în 2019, iar în acel an au fost depuse șapte proiecte, cel câștigător referindu-se realizarea de totemuri de la intrările în Roman. Pentru 2020, pentru bugetarea participativă au fost alocați 200.000 de lei, iar romașcanii au  depus patru proiecte, fiind declarat câștigător cel pentru realizarea de platforme casetate pentru colectarea separată a deșeurilor menajere.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0