4 sfaturi pentru a îmbunătăți calitatea imaginii televizorului dvs.

HomeAdvertorial

4 sfaturi pentru a îmbunătăți calitatea imaginii televizorului dvs.

Televizorul LG OLED din seria A2 este un model entry-level din gama companiei și un bun exemplu de TV LG orientat spre valoare care atinge punctele importante ale calității imaginii pe care le așteptăm de la cele mai bune televizoare 4K.

Totuși, cheia fericirii aici constă în configurarea corectă, așa că am descris aceste sfaturi despre cum să obțineți calitatea maximă de la A2. Multe dintre setările și ajustările pe care le voi discuta se aplică și la alte serii de televizoare OLED ale companiei, cum ar fi modelele B2, C2 și chiar G2, așa că acesta poate fi considerat și un ghid general de configurare LG OLED.

Dezactivați funcția de economisire a energiei

Producătorii de televizoare sunt obligați să includă în televizoarele lor moduri de economisire a energiei care limitează luminozitatea. Și, deși sentimentul din spatele acestui efort este unul bun, nu va fi neapărat în beneficiul calității imaginii televizorului dvs. – în special a modelelor de TV LG OLED, care sunt comparativ mai slabe decât televizoarele mini-LED și QLED.

LG A2 OLED a sosit cu modul de imagine implicit setat pe APS (Auto Power Save). Printre altele, acest mod modifică automat luminozitatea imaginii în funcție de condițiile de iluminare din încăpere, cu o putere de iluminare care crește în camerele luminoase și scade în cele întunecate.

Acea caracteristică principală a APS se aplică la unele dintre celelalte setări predefinite ale A2, dar, pentru a fi realist, veți dori să obțineți toată luminozitatea pe care o puteți obține de la acesta și de la alte televizoare OLED, așa că vă recomand să vizitați imediat configurarea Economisire energie din submeniul OLED Care / Device Self Care al setului și să comutați setarea Energy Saving Step la Off. Dacă facerea acestui pas vă zdruncină de vinovăție, vă puteți consola știind că OLED-urile sunt, în general, mai ecologice decât alte tipuri de televizoare.

Alegeți modul „Filmmaker Mode”

Filmmaker Mode este o setare pe care o veți găsi la diferite mărci de televizoare, inclusiv la un TV LG OLED. Există chiar și un site web Filmmaker Mode, unde puteți citi întrebările frecvente legate de acest subiect și, de asemenea, puteți viziona videoclipuri cu regizori, inclusiv Martin Scorsese și Denis Villeneuve, care îl laudă.

LG A2 include mai multe moduri de imagine care oferă o calitate mai mult sau mai puțin precisă a imaginii în setările lor implicite, dar Filmmaker Mode a fost cel mai bun și cel cu care v-am recomanda să începeți atunci când faceți primele ajustări ale imaginii. Două ajustări suplimentare pe care le-am sugera sunt setarea luminozității de vârf la High și Gamma de la BT.1886 (valoarea implicită în Filmmaker Mode) la 2.2. Aceste ajustări s-au dovedit a fi benefice pe A2 prin creșterea luminozității luminilor și, respectiv, a detaliilor din umbră.

Activați Dynamic Tone Mapping

Aici vom intra puțin în domeniul HDR (High Dynamic Range). Filmele cu HDR sunt de obicei masterizate cu un nivel de luminozitate de 1.000 de nits (deși unele pot fi mai mici, iar altele considerabil mai mari). Majoritatea televizoarelor QLED pot face față cu ușurință la acest nivel, dar nu și afișajele cu o putere luminoasă mai mică, cum ar fi televizoarele LG sau Samsung OLED și proiectoarele. Din acest motiv, acestea utilizează tone mapping, o funcție de procesare care scalează gama dinamică a sursei primite pentru a o adapta la capacitatea maximă de luminozitate a afișajului.

OLED-ul de la LG oferă o setare numită Dynamic Tone Mapping (Mapare dinamică a tonurilor), situată în secțiunea Brightness (Luminozitate) din submeniul Advanced Picture Settings (Setări avansate ale imaginii). Cu aceasta activată, imaginile HDR masterizate la 1.000 de nits sau mai mult vor fi procesate cu succes de televizor și vor arăta excelent. Cu Dynamic Tone Mapping dezactivat, aceleași imagini vor avea un aspect fad și nu vor fi deloc dinamice.

Fiți atenți la Truemotion

Unul dintre principalele obiective din spatele modului Filmmaker Mode este de a elimina procesarea mișcării care este adesea lăsată activată în setările implicite ale imaginii unui televizor și care poate face ca filmele filmate pe peliculă să arate în schimb ca niște reality show-uri TV filmate pe video. În timp ce modul Filmmaker Mode de pe televizoarele LG OLED, cum ar fi A2, reușește să facă acest lucru, multe dintre celelalte moduri de imagine ale televizorului au activată în mod implicit procesarea de mișcare Truemotion a companiei – spre groaza lui Martin Scorsese.

Dacă vă place cum arată imaginea cu modul de imagine Standard sau cu un alt mod de imagine similar al modelului dvs de TV LG OLED activat, dar doriți să scăpați de procesarea mișcării, aceasta poate fi dezactivată în submeniul Truemotion (din meniul Claritate). Există, de asemenea, o opțiune Cinematic Movement în acel meniu, care funcționează bine, și vă puteți juca cu setările din meniul User (Utilizator) pentru a vedea dacă va elimina motion blur și judder (motivul pentru care a fost inclusă procesarea mișcării pe televizoare în primul rând) fără a face ca imaginile bazate pe filme să arate ciudat.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0