384 de cazuri de infecție COVID-19 și două noi decese asociate coronavirusului, în județul Neamț

HomeSanatate

384 de cazuri de infecție COVID-19 și două noi decese asociate coronavirusului, în județul Neamț

 

Până miercuri, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.406 au fost declarate vindecate și externate, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de pe lângă Guvernul României.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

 

Pentru județul Neamț, numărul de îmbolnăviri raportat miercuri, de 384, este cu 16 mai mare decât cel raportat în cursul zilei anterioare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost înregistrate alte 468 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 288 de pacienți.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 953 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 636 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 59 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 64 de cetățeni români aflați în  străinătate, 16 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.809 de persoane. Alte 40.774 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 106.357 de teste.

Două noi decese în Neamț asociate COVID-19

Totodată, până miercuri, la ora 13, au fost raportate cazurile a 508 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, care au decedat.

Două dintre decesele anunțate în ultimele 24 de ore asociate coronavirusului sunt ale unor persoane din județul Neamț.

În primul caz este vorba despre un bărbat de 52 ani, care suferea și de ciroză hepatica virus B și encefalopatie hepatică. Acesta a fost internat în 18 aprilie la Spitalul Municipal de Urgență Roman, în secția ATI. Proba pentru testare COVID-19 a fost efectuată pe 19 aprilie, dată la care a fost și confirmată, ulterior pacientul fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde decesul a survenit în data de 20 aprilie. În perioada 8 – 13 aprilie, bărbatul fusese internat în Spitalul Orășenesc Tîrgu Neamț pentru afectarea hepatică – în secția unde a fost internat a existat un caz pozitiv COVID-19 (posibilă expunere).

În cel de-al doilea caz este vorba despre o femeie de 84 de ani, din județul Neamț, internată în data de 11 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – secția ATI, cu insuficiență respiratorie acută. Femeia avea și alte comorbidități: boală cardiovasculară, boală hepatică, demență. În perioada 8 – 23 martie, femeia fusese internată în același spital, Secția medicală, pentru boală pulmonară interstițială și cardiopatie ischemica. În secție a existat un focar COVID-19. Primul test pentru coronavirus a fost efectuat în data de 25 martie, cu rezultat negativ, pacienta fiind externată în data de  29 martie. Data debutului simptomelor a fost 9 aprilie – febră, frison, dificultate la respirație, tuse. A fost internată din nou în Spitalul Județean, în data de 11 aprilie, dată la care a fost prelevată proba de testare COVID-19, care a fost confirmată în data de 14 aprilie. În perioada 11 – 14 aprilie a fost internată în Secția ATI , apoi, fiind stabilă, a fost transferată în secția medicală. În 21 aprilie a fost readusă în secția ATI, cu  insuficiență respiratorie acută, în aceeași zi survenind și decesul.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0