Prima paginăSanatate

38 de cazuri suspecte de îmbolnăvire cu rujeolă, în ultima lună. Un copil de cinci luni a murit din cauza bolii

38 de cazuri suspecte de îmbolnăvire cu rujeolă, în ultima lună. Un copil de cinci luni a murit din cauza bolii

Dimensiune text

 

 

În perioada 15 – 22 martie, în județul Neamț s-au înregistrat 24 de noi cazuri de suspiciune de îmbolnăvire cu rujeolă și s-a înregistrat un deces din cauza acestei boli, înregistrat miercuri, 21 martie, la un copil de cinci luni, care avea alte probleme grave de sănătate, din comuna Alexandru cel Bun, informează Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Până la data de 22 martie, de la începutul lunii au intrat în sistemul de supraveghere a rujeolei 38 de cazuri, dintre care 15 s-au confirmat, două au fost infirmate, iar 21 sunt în curs de analizare.

Majoritatea cazurilor sunt la grupele de vârstă de până la un an și între 1 și 4 ani și sunt neeligibile la vaccinare sau nevaccinate, principalele motive fiind refuzul și contraindicațiile medicale, mai precizează reprezentanții DSP Neamț.

„Cazurile din luna martie sunt din Piatra Neamț – 11 cazuri, iar din zona rurală, respectiv Girov, Cîndești, Gîrcina, Alexandru cel Bun, Borca, Tazlău, Izvoare, Văleni – 27 de cazuri. Cea mai bună măsură de limitare a epidemiei de rujeolă este vaccinarea. Aceasta nu se poate aplica decât cu colaborarea părinților sa aparținătorilor. DSP Neamț dispune de stocuri suficiente de vaccin ROR pentru intervenția în focare”, au mai precizat reprezentanții DSP Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0