Prima paginăSocial

35%, promovabilitatea în Neamț la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului

35%, promovabilitatea în Neamț la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului

Dimensiune text

 

Ministerul Educației Naționale a afișat vineri, 6 septembrie, rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, după contestații.

În județul Neamț, promovabilitatea acestei sesiuni a fost, după contestații, de 35% după ce, la afișarea primelor rezultate, a fost de 32,56%. Anul trecut, promovabilitatea celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului a fost în județ de 38,87%.

1.043 de absolvenți au fost înscriși pentru examen în această a doua sesiune, 857 venind la probele de examinare. După contestații, numărul absolvenților din Neamț care au reușit să obțină medie de trecere a crescut la 300, de la 279. Cea mai mare notă din Neamț din această sesiune a fost 8,20, obținută de o elevă a Liceului Tehnologic Economic-Administrativ din Piatra Neamț. La nivel național, cea mai mare medie obținută în această sesiune a fost 9,78.

La nivel național, rata finală de promovare înregistrată în sesiunea august – septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2019, după soluţionarea contestaţiilor, este de 33,4%, procent ce relevă o majorare cu 3,7%, comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut (29,7%), iar în raport cu rata de promovare generată de primele rezultate (30,8%) se constată o majorare de 2,6%, arată un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0