Prima paginăActualitate

34 de șoferi sancționați de polițiști, trei au rămas fără permis

34 de șoferi sancționați de polițiști, trei au rămas fără permis

Dimensiune text

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au aplicat sancțiuni în valoare de peste 35.000 de lei, în urma unei acțiuni organizate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea unui climat optim de ordine publică și siguranță rutieră, informează IPJ Neamț.

În perioada 6 – 8 martie, polițiștii structurilor de ordine publică din cadrul IPJ Neamț au acționat în municipiile Piatra Neamț și Roman, precum și pe raza orașelor Tîrgu Neamț și Bicaz și a localităților arondate, pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, a faptelor comise cu violență și creșterea gradului de disciplină rutieră.

De asemenea, acțiunile desfășurate de polițiști au vizat verificarea modului de respectare a măsurilor impuse pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la care au fost cooptaţi şi reprezentanţii altor instituții. În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun” Bacău.

Citește și:   60 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 5.655 la nivel național

În acest context, polițiștii au efectuat verificări și controale de specialitate la 262 de obiective economice și au legitimat peste 500 de persoane. Pentru neregulile constatate pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 228 de sancțiuni contravenționale, dintre care 163 potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 31 conform Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind aplicate 34 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Totodată, polițiștii rutieri au reținut trei permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 35.920 de lei.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0