Prima paginăActualitate

32 de arme au fost confiscate de polițiști

32 de arme au fost confiscate de polițiști

Dimensiune text

 

Peste 137 de infracţiuni au fost constatate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Neamț, în primele șase luni ale anului în curs, pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj cinegetic și la regimul substanțelor periculoase.

În urma acțiunilor, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, aproximativ 32 de arme letale și neletale și peste 850 de bucăţi de muniţie letală și neletală, peste 15 kilograme de articole pirotehnice și peste 20 de kilograme de deșeuri periculoase și substanțe chimice.

Prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională comise la regimul armelor, explozivilor şi a substanţelor periculoase au reprezentat obiectivele poliţiştilor specializaţi de la nivelul structurii teritoriale, de la începutul anului şi până în prezent.

Cele 47 de acțiuni organizate au vizat verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale înscrise în certificatul de deţinător şi de verificare a deţinătorilor legali de arme şi muniţii letale care au calitatea de vânător, verificarea vizelor şi a autorizaţiilor de deţinere, sau, după caz, de folosire a armelor şi muniţiilor, de către persoanele juridice, precum şi de funcţionare a poligoanelor de tir.

În urma acestor acţiuni, poliţiştii au constatat 137 de infracţiuni. Ca măsură suplimentară, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 32 de arme letale și neletale, 852 de bucăţi de muniţie letală și neletală, de diferite calibre, 15 kilograme de materiale explozive, 23 de kilograme de substanțe chimice, opt trofee de vânat și trei capcane neautorizate folosite la braconajul cinegetic.

„Tot de la începutul anului, poliţiştii structurilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti ai altor formaţiuni de poliţie au desfăşurat activităţi comune, concretizându-se în 273 de controale la persoanele fizice şi juridice. În urma acestora, au fost aplicate 76 măsuri cu un caracter administrativ, de anulare/suspendare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor de foc”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0