HomeEducatie

316 elevi nemțeni au revenit din străinătate

Elevii care au studiat în afara ţării şi vor să se reînmatriculeze în unităţile de învăţământ din ţară trebuie să susţină examene de diferenţă. 

7.470 de elevi care au revenit în anul 2014 din străinătate au cerut echivalarea studiilor pentru înscrierea într-o şcoală din România. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cei mai mulţi copii sunt din Bucureşti (476) şi judeţul Bacău (456), iar cei mai puţini din judeţele Gorj şi Covasna.

Alţi elevi au cerut să revină în şcoli din judeţele Iaşi (352), Suceava (325), Neamţ şi Cluj (câte 316). În opt judeţe, respectiv Galaţi, Maramureş, Vrancea, Constanţa, Dolj, Braşov, Satu Mare şi Prahova au revenit între 201 şi 298 de elevi, iar în 18 judeţe au revenit între 100 şi 199 de elevi. Cele mai puţine cereri au fost înregistrate în judeţul Gorj (1), Covasna (37), Harghita (41), Ilfov (52), Giurgiu (53), Călăraşi (58), Sălaj (60), Ialomiţa (62), Mehedinţi (77) şi Tulcea (93). Elevii care au cerut echivalarea studiilor vin din ţări precum: Italia, Spania, Statele Unite ale Americii, Franţa şi Germania.

Pentru a se reînmatricula în unităţile de învăţământ din ţară, elevii trebuie să susţină examene de diferenţă la echivalarea studiilor. „Elevii vor fi înscrişi ca audienţi până la finalizarea procedurii, indiferent de momentul în care se solicită şcolarizarea”, se spune în noul regulament şcolar de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Potrivit documentului, activitatea elevilor audienţi va fi înregistrată în cataloage provizorii, iar alegerea nivelului clasei în care va fi înscris elevul ca audient se va face de o comisie formată din cadrele didactice care predau la nivelul de studiu pentru care se solicită înscrierea.

Comentarii

WORDPRESS: 0