310.000 de lei de la Consiliul Județean pentru bisericile din județ

HomeReligie

310.000 de lei de la Consiliul Județean pentru bisericile din județ

 

 

Mai multe biserici din județul Neamț urmează a primi, în această lună, suma de 310.000 din bugetul județului. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de miercuri, 30 mai, se află un proiect de hotărâre care prevede alocarea acestei sume către 11 unități de cult din Neamț.

„În conformitate cu prevederile OG 82/2001, unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale. Potrivit dispozițiilor HG 1470/2002 privind aprobarea normelor metodologie pentru aplicarea prevederilor OG 82/2001 republicată, alocarea sprijinului financiar unităților de cult se realizează prin hotărâre a consiliilor locale, județene, la solicitarea unităților centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile locale de cult”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii județeni în ședința de miercuri.

Dacă proiectul va fi aprobat, cele mai multe sume urmează a fi alocate, cu această ocazie, către unități de cult din partea de vest a județului, din comunele Grumăzești, Vânători-Neamț, Bălțătești, Ghindăoani, Borlești, Dumbrava Roșie, din orașul Tîrgu Neamț și din municipiul Piatra Neamț. Din zona Roman, 30.000 de lei urmează a fi alocați către Parohia Trifești, pentru montarea unui sistem de încălzire la centrul social-cultural și pentru instalație termică și sanitară la casa praznicală.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0