Prima paginăActualitateRural

300 de milioane de euro pentru plata în avans a fermierilor

Dimensiune text

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în colaborare cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a decis ca, începând cu 5 septembrie, să efectueze plata în avans pentru beneficiarii mai multor măsuri de dezvoltare rurală.

Acestea sunt: 211 ”Plăți pentru zona montană defavorizată”, 212 ”Plăți pentru zone defavorizate, altele decât cele montane” și 214 ”Plăți pentru agromediu”, din Axa II – Campania 2013.

Acordarea plăților în avans este justificată de necesitatea pregătirii unor măsuri administrative care să asigure efectuarea plăților către toți solicintanții, până la finalul implementării Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, dar și pentru a veni în sprijinul fermierilor în vederea acoperirii cheltuielilor necesare pentru înființarea culturilor de toamnă și pentru a încuraja respectarea bunelor practici agricole și de mediu. APIA a previzionat aproximativ 300 de milioane de euro pentru plata a avans a unor sume destinate fermierilor prin Campania de sprijin pe suprafață 2013.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0