Prima paginăActualitate

30 de ani de închisoare pentru ucigașul tînărului din Bălușești

Dimensiune text

Anul trecut, Gheorghe Cimpoeșu, din Bălușești, a fost măcelărit în plină stradă, la Torino, de către un conațional. Ucigașul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare.

 

În toamna anului trecut, o crimă comisă de un român a zguduit întreaga Italie prin violența cu care a fost comisă. Crima a avut loc pe 29 septembrie 2011, în cartierul Aurora, din Torino. Atunci, Gheorghe Daniel Cimpoeșu, de 22 de ani, emigrant originar din Bălușești, comuna Icușești, a fost pur și simplu masacrat de către un conațional beat, David Alexa, de 19 ani.

În seara zilei respective, cei doi au intrat într-un conflict spontan, care a degenerat. David Alexa a scos o sabie de circa 60 de centimetri și s-a năpustit asupra lui Gheorghe Cimpoeșu. Acesta a încercat să scape de furia atacatorului prin fugă, dar nu a reușit. David Alexa l-a urmărit și l-a măcelărit, pur și simplu, în plină stradă. Ucigașul i-a aplicat nu mai puțin de 15 lovituri de sabie, amputîndu-i total mîna stîngă și parțial cea dreaptă. Ultima lovitură, aplicată în craniu, a fost și cea fatală. Ceea ce a șocat și mai mult opinia publică a fost faptul că oribila crimă s-a petrecut într-un cartier liniștit din Torino, iar la ea au fost martori zeci de oameni aflați la balcoanele locuințelor, printre care și copii. Martorii au povestit îngroziți că Gheorghe Cimpoeșu a fost ucis ca un animal de către conaționalul său, în ciuda urletelor de durere și a rugăminților martorilor de a nu-l ucide. De altfel, un trecător a încercat să intervină, dar a fost amenințat cu sabia și a fugit.

Imediat după crimă, ucigașul a dispărut, însă a fost prins pe 1 octombrie, într-un parc, în timp ce încerca să-și sune tatăl. La audieri, criminalul nu a declarat nimic, dar, pe parcursul anchetei, le-a spus polițiștilor italieni că se simțea ca într-un joc video cînd îl lovea pe Gheorghe Cimpoeșu. Presa italiană l-a supranumit „măcelarul de pe Via Chivasso„.

Pe 14 iunie, justiția italiană a pronunțat sentința în acest caz. David Alexa a primit o pedeapsă pe măsura crimei sale: 30 de ani de închisoare, după cum relatează presa din Italia.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0