3.982 de romașcani s-au programat online pentru a obține cartea de identitate

HomeSocial

3.982 de romașcani s-au programat online pentru a obține cartea de identitate

 

 

Direcția de Evidență Informatizată a Persoanei a prezentat un raport al activității pe anul precedent, din care reiese faptul că au fost primite 17.601 cereri de eliberare a actelor de identitate. Dintre acestea, aproape 40% s-au făcut prin intermediul programării online.

Mai exact, din cele 17.601 cereri de eliberare a actelor de identitate, 3.982 cereri au fost depuse prin intermediul ghișeului online.

„Începând cu data de 12.04.2016 s-a operaționalizat aplicația pentru programarea online și deschiderea ghișeului pentru primiri documente în acest sens. Pe parcursul anului 2017, s-au prezentat pentru depunerea cererii și documentelor privind eliberarea cărții de identitate în urma programării online un număr de 3.982 persoane. De asemenea, 980 persoane și-au exprimat mulțumirea cu privire la sistemul de programări online implementat”, se arată în raportul anual al direcției.

Cei interesați să-și facă sau să-și schimbe cartea de identitate și nu doresc să stea la rând, pot accesa platforma de programare online la următoarea adresă: http://primariaroman.agentiawebmagnat.ro/programare-carte-identitate.html. Durata unui interval de depunere a cererii pentru eliberarea actului de identitate este de 10 minute pentru fiecare persoană. Programarea este gratuită, iar înainte de programare solicitantul trebuie să se asigure că deține toate actele necesare depunerii cererii prin consultarea secțiunii „documente necesare”, publicată pe pagina: http://primariaroman.ro/sp_evst_ev_doc.php.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0