HomeRoman

27 de tineri din Roman au primit terenuri gratuite pentru construirea de locuințe

După două amînări cauzate de faptul că stația GPS a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară nu a funcționat, administrația locală a reușit, săptămîna trecută, să delimiteze terenurile oferite gratuit celor 27 de tineri care își vor construi locuințe în zona străzilor Vasile Morțun, Meșteșugarilor, Tudor Vladimirescu, Mierlei, Cireșilor, Crinilor și Islazului.

 

 

Săptămîna trecută, Direcția de Urbanism a pus în posesie tinerii beneficiari ai suprafețelor de teren gratuite, care au depus astfel de solicitări la Primăria Roman. Aceștia au primit suprafețe de teren de aproximativ 350 de metri pătrați, în vederea construirii unor locuințe. Săptămîna viitoare, beneficiarii vor semna contractele de comodat și vor depune o garanție de 150 de lei pentru eventualele radieri din cartea funciară„, a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Forma finală a contractului de comodat pe care îl vor semna beneficiarii acestor terenuri gratuite va fi supusă aprobării consilierilor locali în ședința de miercuri, 31 octombrie.
Terenurile sînt atribuite în baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Comentarii

WORDPRESS: 0