27 de persoane decedate și 58 grav rănite în accidentele rutiere din județul Neamț, în acest an

HomeActualitate

27 de persoane decedate și 58 grav rănite în accidentele rutiere din județul Neamț, în acest an

În perioada 16 22 septembrie, la nivel național, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, care are ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, informează IPJ Neamț. Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, precum și ca ziua de 21 septembrie 2022 să fie o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț vor desfășura activități informativpreventive, care vor avea ca scop conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, în acest context, efectivele de poliție rutieră vor încuraja conducătorii auto și ceilalți participanți la trafic să acceseze website-ul www.roadpolsafetydays.eu, secțiunea „Take a pledge” în vederea descărcării, asumării și înregistrării în sistem a unui formular intitulat „Angajamentul meu pentru zilele siguranței Roadpol”, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail valide.

Acest angajament vizează conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la: combaterea excesului de viteză, conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, folosirea necorespunzătoare a telefonului mobil, neportul centurii de siguranță sau traversarea neregulamentară a drumului.

În perioada 1 ianuarie 20 septembrie, la nivelul județului Neamț au fost înregistrate 75 de accidente grave, soldate cu decesul a 27 de persoane, rănirea gravă a 58 de persoane și rănirea ușoară a altor 28. Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 25 mai puține accidente grave, cu 5 mai puține persoane decedate, cu 22 mai puține persoane rănite grav și cu 18 mai puține persoane rănite ușor.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0