Prima paginăSanatateNeamt

26 milioane de lei costă sănătatea nemțenilor într-o lună

Dimensiune text

Pentru toate categoriile de servicii medicale gratuite care au fost acordate în luna decembrie 2015, Casa de Asigurări de Sănătate a decontat peste 26 milioane de lei.

Lunar, cei mai mulţi bani sunt cheltuiţi în spitalele din judeţ, care, prin natura lor, oferă un număr foarte mare de servicii medicale. În luna decembrie a anului trecut, Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ (CAS) a decontat spitalelor aproximativ 11,5 milioane de lei, pentru spitalizare continuă bolnavi acuţi, spitalizare continuă bolnavi cronici, spitalizare de zi şi servicii paliative.

Faptul că sănătatea nemţenilor este destul de şubredă o arată şi cele peste nouă milioane de lei care au fost decontate în luna decembrie farmaciilor din judeţ, pentru medicamentele oferite pe bază de prescripţie medicală.

Medicii de familie au acordat servicii medicale în valoare de 2.461.260 de lei, iar pentru programele de sănătate care se derulează în spitale au fost decontaţi alţi un milion de lei.

Pentru serviciile paraclinice (analize medicale de laborator şi radiologice) au fost cheltuiţi 355.948 de lei, pentru servicii clinice – 717.727 de lei, alţi 185.893 de lei au fost decontaţi medicilor stomatologi din judeţ care oferă şi servicii gratuite, pe baza unui contract cu CAS, furnizorilor de dispozitive medicale le-au fost decontaţi 604.904 lei, pentru cei care oferă îngriji la domiciliu s-au decontat 53.305 lei, iar aproximativ 40.000 de lei au fost cheltuiţi pe servicii de recuperare medicală.

În ceea ce priveşte centrele de permanenţă din judeţ, în ultima lună din anul 2015 au fost decontaţi 360.407 lei, pentru salariile medicilor şi ale asistenţilor medicali care lucrează acolo.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0