Prima paginăSanatate

26 iunie, Ziua internaţională de luptă împotriva consumului şi traficului de droguri

26 iunie, Ziua internaţională de luptă împotriva consumului şi traficului de droguri

Dimensiune text

 

 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamț, în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional Neamț, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ARAS România și IPJ Neamț – Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității, marchează, în data de 26 iunie, Ziua internaţională de luptă împotriva consumului şi traficului de droguri, şi organizează, în perioada 26 iunie – 19 iulie, campania de informare cu sloganul „În primul rând, ascultă” şi mesajul-cheie „Să îi asculţi pe copii şi tineri este primul pas pentru a-i ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă”, informează DSP Neamț.

Campania „În primul rând, ascultă” este o iniţiativă de creştere, pe baze ştiinţifice, a sprijinului pentru prevenirea consumului de droguri, fiind astfel o investiţie efectivă în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor şi a comunităţilor din care fac parte aceştia. Cu acest prilej, în județul Neamț vor fi organizate activități de informare-educare în tabere școlare, unităţi de învăţământ şi în comunităţi, iar miercuri, 26 iunie, la ora 11, o activitate tematică în Parcul Tineretului din Piatra Neamț.

„Drogurile ilegale ameninţă sănătatea şi bunăstarea oamenilor. La nivel global, există un minim estimat de 190.000 de decese premature (în cele mai multe cazuri evitabile) din cauza consumului de droguri, majoritatea atribuite utilizării opioidelor. Drogurile nu afectează doar consumatorii; acestea provoacă familiilor şi celor dragi, dificultăţi enorme şi suferinţă. În România, consumul oricărui drog ilicit prezintă prevalențe de două ori mai mari în rândul adulților tineri (grupa de vârstă 15 – 34 ani), față de cele înregistrate în populația generală (15 – 64 ani), dar ratele sunt similare celor identificate în populația școlară (16 ani). Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor și tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate. Părinții au cea mai mare influență în a-și ajuta copiii să crească fericiți și să învețe să se descurce bine în situații dificile de viață, iar profesorii pot avea o influență pozitivă asupra copiilor și tinerilor pentru a-i ajuta să crească fericiți și optimiști”, precizează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0