26 de șoferi prinși la volan sub influența alcoolului, săptămâna trecută

HomeActualitate

26 de șoferi prinși la volan sub influența alcoolului, săptămâna trecută

În perioada 11 – 17 decembrie, la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au acționat în cadrul Programului ROADPOL – ,,Alcohol & Drugs”, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere provocate de consumul de alcool sau substanțe interzise, informează IPJ Neamț.

În această perioadă, aproximativ 175 de polițiști rutieri au desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost efectuate 1.174 de testări cu privire la consumul de alcool sau droguri. 26 de conducători auto au fost sancționați contravențional, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, polițiștii au depistat șapte infracțiuni flagrante de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind întocmite acte procedurale și continuate cercetările, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0