Prima paginăRural

2,5 milioane de euro pentru fermierii de pe valea Siretului

Dimensiune text

Prin asocierea comunelor Săbăoani, Tămășeni, Doljești și Răchiteni se pot atrage finanțări de 2,8 milioane de euro. Primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu (foto), este președintele GAL „Valea Siretului”.

 

 

În curând, fermierii din patru comune din zona Romanului vor avea la dispoziție sume consistente pentru finanțarea unor proiecte cu fonduri europene. Începând de miercuri, Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Valea Siretului” va începe o campanie de informări publice cu privire la măsurile pe care grupul dorește să le implementeze în perioada următoare.

GAL „Valea Siretului” a luat ființă prin asocierea a patru comune: Săbăoani, Tămășeni, Dlojești și Răchiteni, fiind condus de către primarul Valeria Dascălu. Grupul are la dispoziție 2,8 milioane de euro, din care 300.000 de euro sunt folosiți pentru funcționarea sa, iar restul de 2,5 milioane de euro vor fi puși la dispoziția fermeierilor pentru diferite proiecte.
„Miercuri, 12 iunie, vom începe primele informări publice ale celor interesați, în cadrul unei campanii de promovare a oportunităților de finanțare pe care le au fermierii. Este vorba despre fondurile pe care Uniunea Europeană ni le pune la dispoziție, în cadrul unor măsuri cum ar fi înființarea de exploatații agricole, creșterea cuantumului taxei pe valoare adăugată la produsele agricole și forestiere, furnizarea de servicii de consiliere și consultanță pentru fermieri, sprijin pentru microferme, încurajarea activităților de turism local și formare profesionale. Întâlnirile se vor desfășura în aceeași zi la Săbăoani, Tămășeni, Răchiteni și Doljești. Fondurile sunt la dispoziția oricăui fermier sau localnic ce dorește să acceseze bani europeni pe baza unor proiecte serioase”, a declarat primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu, președintele GAL „Valea Siretului”.
Potrivit acesteia, grupul de acțiune va aduce la cunoștința celor interesați programul de implementare a strategiei de dezvoltare locală propusă de grup, pentru acest teritoriu, stratregie care se va desfășura pe parcursul a 27 de luni. GAL Valea Siretului are sediu în comuna Săbăoani, strada Orizontului, nr. 58.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0