Prima paginăActualitate

22 de utilaje și echipe de 40 de oameni la deszăpezire în Roman

22 de utilaje și echipe de 40 de oameni la deszăpezire în Roman

Dimensiune text

 

 

Municipiul Roman s-a aflat de miercuri, 14 februarie, până joi, 15 februarie, la ora 11, sub cod galben de ninsori abundente. La nivelul Primăriei municipiului Roman, miercuri seară s-a instituit comandamentul de iarnă, iar ordinul de ieșire pe artere s-a dat de către primarul Lucian Micu la orele 23.00, când s-a îndepărtat zăpada de pe principalele străzi și s-a acționat cu material antiderapant. La ora 3.00, s-a intervenit pe toate străzile și aleile cu cele 22 de utilaje ale operatorului de deszăpezire, inclusiv cu 40 de persoane care au curățat trotuarele și au degajat zăpada de la trecerile de pietoni. De la ora 6.30 până la 7.30 utilajele au fost scoase de pe trasee, pentru a le permite cetățenilor să ajungă în timp util la serviciu. De la 7.30 se intervine pe toate străzile și aleile din oraș, au informat reprezentanții Primăriei Roman.

Operatorul de deszăpezire estimează că la ora 12.00 toate arterele vor fi deszăpezite, continuându-se manual pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare, unde se acționează cu echipe a câte 40 de oameni, permutate la fiecare patru ore. „Rugăm cetățenii ca în cazul în care identifică probleme deosebite să apeleze numărul gratuit 0233.984 pentru a se interveni prompt în remedierea situațiilor”, au transmis reprezentanții municipalității.

„Am primit de dimineață un mesaj cu adevărat înduioșător de la o tânără care a dorit să laude femeia de serviciu – pe doamna Gherghina – din asociația 34, care, în ciuda staturii și a faptului că are un trup firav, curăță cu îndârjire aleile de zăpadă: «Pe strada Libertății, bloc 6, femeia de serviciu este foarte harnică. Este o femeie mică și slăbuță și cu o lopățică curăță aleile care ies din scara blocului, la fiecare ninsoare. Toamna mătură și strânge frunzele. Chiar ar trebui evidențiată munca ei. Eu nu stau la acel bloc, dar o văd mereu de la geamul meu». Zis și făcut. Îi mulțumesc public și doamnei Dana A. pentru implicare, pentru exemplul oferit și sper ca tot mai mulți dintre cetățenii orașului să aprecieze ceea ce se face pentru comunitate Vă mulțumesc tuturor pentru orice gest făcut pentru cei din jur, pentru orașul nostru!”, a transmis primarul Lucian Micu pe pagina sa de socializare.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0