Prima paginăSport

200 de practicanți ai Qwan Ki Do au avut stagiu național la Roman

Dimensiune text

Stagiul național din 3 și 4 iunie a fost al treilea eveniment important din Qwan Ki Do din acest an care s-a desfășurat la Roman, în Sala Sporturilor. Romanul a fost, din nou, polul de interes al României la Qwan Ki Do, fiind una dintre localitățile foarte apreciate de către conducerea departamentului Qwan Ki Do din cadrul Federației Române de Arte Marțiale (FRAM).

 

Nu întîmplător, unele dintre evenimentele importante ale anului la această disciplină sînt legate de Roman, condițiile create aici și organizarea, în general, a competițiilor, fiind la cote înalte. La eveniment au participat aproximativ 200 de practicanți ai Qwan Ki Do, la toate categoriile de vîrstă și grad.

Astfel, au fost în sală și copii începători care abia acum pătrund în tainele Qwan Ki Do-ului, dar și practicanți vechi și experimentați, cu centuri negre. Stagiul s-a desfășurat pe două secțiuni. „La prima dintre ele, Tam The – gimnastica energetică -, au putut participa și cei care nu sunt practicanți de Qwan Ki Do. Cea de a doua secțiune a fost de tehnică de Qwan Ki Do, avînd în vedere că bat la ușă examenele de grad. S-a insistat foarte mult pe îmbunătățirea și perfecționarea bagajului tehnic, venindu-se, astfel, în întîmpinarea celor care în aceasta sesiune și-au propus să avanseze în grad„, a precizat Mihai Cristea, fondatorul Clubului Bao Roman.
Acțiunea a fost condusă de Ovidiu Covaci, centură neagră 6 dang, directorul tehnic al Departamentului Qwan Ki Do din cadrul FRAM.

Următoarele evenimente vor fi: examenul de grad la nivel de club, la sfîrșitul lunii, stagiul pentru centuri negre de la Saturn, din perioada 25 – 30 iunie, și tabăra de vară organizată în fiecare an de Clubul Sportiv Bao Roman la Tîrgu Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0