HomeReligie

2.000 de credincioși, la Duminica Ortodoxiei

Duminică, 4 martie, cu binecuvîntarea și la inițiativa PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, romașcanii au avut prilejul de a participa la procesiunea cu toate icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului de pe teritoriul Moldovei pe care Melchisedec Ștefănescu le-a pus în valoare în opera sa.

 

 

La manifestare au participat peste 2.000 de credincioși din Roman, Bacău, Moinești, Buhuși, Sascut și Onești, care au înfruntat frigul pentru a participa, în Duminica Ortodoxiei, la procesiunea oganizată de Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, începută din fața statuii lui Roman Mușat din centrul orașului.

În acordurile cîntărilor psaltice ale tinerilor de la Seminarul Teologic „Sfîntul Gheorghe”, au fost aduse 18 icoane din cele menționate de episcopul Melchisedec Ștefănescu în lucrarea „Tratat despre cinstirea și închinarea icoanelor în Biserica Ortodoxă și despre icoanele făcătoare de minuni din România”, care au plecat în procesiune, însoțite de un sobor de peste 100 de preoți, sosiți din toate colțurile eparhiei.

În copii de mărime naturală, sub coordonarea părintele eclesiarh Andrei, icoanele au fost dispuse în semicerc, lîngă statuia lui Roman Mușat. Alături de ele, la loc de cinste, pe o măsuță a fost așezată, spre închinare, și racla cu sfintele moaște din Catedrala Arhiepiscopală. După slujba de binecuvîntare oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, icoanele, între care s-au aflat cea de la Trifești și cea de la Mănăstirea Giurgeni, s-au îndreptat spre Catedrală, în cîntări închinate Maicii Domnului.

La finalul procesiunii, PS Ioachim Băcăuanul, care a coordonat organizarea acestui eveniment religios, a mulțumit preoților și credincioșilor pentru dragostea, credința și răbdarea manifestate în Duminica Ortodoxiei.”Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toți, pentru credința și dragostea pe care le-ați manifestat în această Duminică a Ortodoxiei„, a spus, în încheiere, PS Ioachim Băcăuanul.

Comentarii

WORDPRESS: 0