17 șoferi și-au pierdut permisul după ce au fost prinși băuți la volan

HomeActualitate

17 șoferi și-au pierdut permisul după ce au fost prinși băuți la volan

 

Poliţia nemțeană a acţionat, în acest weekend, pentru depistarea celor care conduc autoturisme, pe drumurile publice, în stare de ebrietate. În doar trei zile, polițiștii rutieri au constatat 29 de abateri privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Având în vedere accidentele rutiere produse pe fondul consumului de alcool în ultima săptămână, poliţiştii au acţionat în acest weekend, pe raza întregului județ, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, poliţiştii nemțeni au oprit în trafic peste 500 de autovehicule şi au testat conducătorii auto pentru a verifica dacă se aflau sau nu sub influenţa alcoolului. În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 386 de sancțiuni contravenționale și au reținut 47 de permise de conducere, dintre care 17 pentru consumul de alcool în calitate de conducător auto. În cadrul acțiunii, au fost constatate și 16 infracțiuni, dintre care 12 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

În ultima săptămână, în zona Tîrgu Neamț, au avut loc două accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool, situații în care polițiștii au luat măsura reținerii conducătorilor auto pentru 24 de ore.

„Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile! Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală, respectiv cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă!”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0