17 permise reținute de polițiștii romașcani, de 1 decembrie

HomeActualitate

17 permise reținute de polițiștii romașcani, de 1 decembrie

La data de 1 decembrie, în intervalul 9.00 – 17.00, polițiștii Biroului Rutier și cei ai Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere.

„Obiectivul urmărit de polițiști prin aceste activități nu a fost acela de a aplica sancțiuni, ci de a-i determina pe participanții la trafic să respecte regulile rutiere pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încălcarea normele prevăzute de legislația rutieră. Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere. Totodată, au fost retrase două certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0