160 de șoferi lăsați fără permis săptămâna trecută, peste jumătate dintre ei din cauza vitezei

HomeActualitate

160 de șoferi lăsați fără permis săptămâna trecută, peste jumătate dintre ei din cauza vitezei

În perioada 22 – 28 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț au acţionat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din judeţ.

Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 1.252 de sancțiuni contravenționale, din care 1.220 de aplicate conform OUG 195/2002 și 32 conform altor acte normative. Din totalul acestora, 419 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 157 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 58 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 45 pentru abateri săvârșite de conducătorii de atelaje hipo, 21 pentru depășire neregulamentară, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 11 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 11 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 478 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 162 de permise de conducere. Dintre acestea, 87 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 21 pentru depășire neregulamentară, 20 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 11 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 11 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 12 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 53 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 28 infracțiuni, din care 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, zece pentru conducerea unui vehicul fără permis, cinci pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și trei infracțiuni privind alte abateri rutiere, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0