HomeReligie

155 de copii și tineri din Sagna au primit Sfîntul Mir

Parohia Romano-Catolică „Înălțarea Domnului” din Sagna a fost în sărbătoare. PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, și PS Aurel Percă, episcop auxiliar, însoțiți de 30 de preoți, au fost prezenți la Sagna pentru a administra sacramentul Sfîntului Mir pentru 155 de copii și tineri.

 

La eveniment au participat, alături de înaltele fețe bisericești, primarul comunei Sagna, Gheorghe Iacob, și întreaga comunitate catolică din comună.
Candidații la acest sacrament, familiile și păstorii lor s-au pregătit îndelung pentru acest moment unic din viața lor. Ei l-au invocat pe Duhul Sfînt pe tot parcursul pregătirii a 170 de zile.

În cadrul catehezelor cu părinții și nașii candidaților la sfîntul Mir, preotul paroh Iacob Stolnicu a spus: „Sacramentul Mirului aduce, prin revărsarea darurilor Duhului Sfînt, aprofundarea sacramanetului Sfîntului Botez, adică ne unește mai strîns cu Cristos și ne leagă mai desărvîrșit de Biserică și Sfintele Taine. Această zi va constitui pentru întreaga parohie o reînnoire a făgăduințelor noastre de la Botez. Sacramentul este un punct de plecare, de angajare în fața Bisericii. În consecință, copiii și tinerii trebuie să se împărtășească cît mai des, iar primii care le sînt exemple sînt adulții„.

Invitații au participat la Sfînta Liturghie, care a fost săvîrșită la Grota Preacuratei Fecioare Maria din curtea bisericii. Episcopii Petru Gherghel și Aurel Percă au administrat Sfîntul Mir celor 155 de copii și tineri.

  

Comentarii

WORDPRESS: 0