150 de elevi au curățat și plantat flori la mormintele ostașilor din Cimitirul „Eternitatea”

HomeSocial

150 de elevi au curățat și plantat flori la mormintele ostașilor din Cimitirul „Eternitatea”

 

 

Peste 150 de elevi de la școlile gimnaziale din oraș s-au alăturat miercuri, 25 aprilie, unei campanii de înfrumusețare a mormintelor de la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea”. Reprezentanții Municipal Locato, care se administrează Cimitirul, au curățat două dintre rândurile de morminte ale ostașilor care au pierit în cele două războaie mondiale, lăsându-i și pe elevi să se implice în a amenaja cum se cuvine restul zonei.

Cei mici, însoțiți de profesori, au primit mănuși și le-au fost oferite indicațiile necesare pentru a ști cum să curețe mormintele cel mai eficient și să planteze flori la căpătâiul eroilor.

„Nu doar pentru că se apropie Ziua Veteranilor de Război, ci pentru că așa este firesc să gândim și să facem, astăzi, cu sprijinul a peste 150 de elevi de la școlile generale din oraș, am curățat mormintele din Cimitirul «Eternitatea» ce aparțin ostașilor căzuți la datorie. Cei mici trebuie să cunoască istoria acestei țări, dar să știe și să le acorde respectul celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim liberi pe acest pământ. Iarba de pe cele peste 100 de morminte va fi înlăturată și cu sprijinul angajaților de la Municipal Locato, iar copiii vor putea planta flori proaspete, crescute în serele Primăriei municipiului Roman. Din discuțiile purtate cu cadrele didactice, am stabilit ca, în perioada următoare, fiecare clasă sau școală să preia un sector din cimitirul dedicat eroilor și, periodic, să îngrijească mormintele, în semn de omagiu, dar și din dorința celor mici de a se implica în astfel de activități ce îi responsabilizează și le permite să devină cetățeni buni cu comunitatea noastră”, a scris primarul Lucian Micu pe pagina de socializare, fiind, de altfel, prezent la manifestare și ajutându-i pe elevi să îngrijească bine mormintele.

Evenimentul face parte din calendarul manifestărilor și acțiunilor organizate în anul 2018 de municipiul Roman cu prilejul Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0