142 de mijloace de transport verificate luni, în cadrul acțiunilor de prevenire a răspândirii COVID-19

HomeSocial

142 de mijloace de transport verificate luni, în cadrul acțiunilor de prevenire a răspândirii COVID-19

 

Luni, 10 august, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă, au fost verificate 92 restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale, informează Prefectura Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 10 august, 84 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier și Autorității Rutiere Română au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 82 de societăți comerciale, au fost efectuate 92 de verificări la restaurante / terase / autoservire / fastfood-uri / foodstreet / alte medii de interes, 184 verificări în cadrul mijloacelor de transport public în comun/mijloace de transport de agrement – trenulețe, trăsuri, telegondole / telecabine / telescaun/etc, au fost verificate în total 142 de mijloace de transport, dintre care: 115 mijloace de transport public în comun, precum și 27 alte mijloace de transport, iar 834 de persoane au fost legitimate, verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, două sancțiuni aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public / privat / închis pentru care au fost instituite interdicții / restricții, și 14 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 10.000 de lei. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, au mai precizat reprezentanții Prefecturii Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0