Prima paginăActualitate

130 de șoferi sancționați joi de polițiști

130 de șoferi sancționați joi de polițiști

Dimensiune text

Aproximativ 130 de abateri au fost constatate de polițiști, la data de 12 august, în cadrul acțiunii desfășurate în sistem integrat. Totodată polițiștii au întocmit trei dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Joi, 12 august, în intervalul 7.00 – 9.00 și 17.00 – 19.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și de transporturi au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, informează IPJ Neamț.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 129 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 64.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut zece permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au întocmit trei dosare de cercetare penală conducătorilor auto care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și unul pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel, la data de 12 august, polițiștii au depistat în flagrant, pe raza localității Doljești și în Tîrgu Neamț, doi bărbați care conduceau autoturisme aflându-se sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valori de 1,24 mg/l, respectiv 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru siguranța traficului rutier și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii vor acționa în continuare pe principalele drumuri naționale și județene.

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0