Prima paginăSport

13 mici luptătoare romașcane s-au calificat la turneul final național

Dimensiune text

Același antrenor emerit Dumitru Artene (foto) are meritul de a pregăti campioni.

Disciplină neluată prea mult în seamă, inclusiv de către cei care sunt diriguitori, cea a luptelor exclusiv sportive își păstrează forța în Roman, cel puțin de la nivelul copiilor, dar până la cel al juniorilor. În lotul național de seniori, feminin, Mădălina Linguraru și Anca Petrea sunt titulare la categoriile lor de greutate și merită apreciate la valoarea lor. La fel merită, cel puțin, antrenorul emerit Dumitru Artene, care scoate pe bandă campioni. Deși se vede foarte bine cu ochiul liber, ochelarii sau/și parbrizele fumurii ale celor care ar trebui să sprijine sportul și care chiar sunt plătiți pentru acest lucru împiedică vederea unor fapte, bune, care au loc zi de zi. Mai ales când este vorba de copii care muncesc.

Dumitru Artene s-a calificat cu 13 copii în finalele naționalelor de la Târgoviște

Antrenorul emerit Dumitru Artene își vede de treabă. Clubul Atletic Roman a ieșit în față la turneul zonal de lupte libere, competiție rezervată categoriei copii II, adică sportivi cu vârste de 12 și 13 ani. La acest turneu zonal, la care au mai participat cluburi din Botoșani, Iași, Onești, Bacău, Vaslui, Galați și Buzău, clubul din Roman a ocupat, neoficial, locul I. 13 copii dintre cei care au făcut parte din lotul romașcan la turneul zonal de la Iași s-au calificat la turneul final național. Este vorba despre: Lavinia Dîscă, ocupanta locului secund la categoria 26 kilograme, Andreea Pal – locul al doilea la categoria 28 kilograme, Ana Enea – locul I la categoria 30 kilograme, Petronela Roman – locul I la categoria 32 kilograme, Mădălina Cristel – locul secund la categoria 34 kilograme, Alexandra Diaconu – locul I la categoria 37 kilograme, Andreea Cristel – locul aI doilea la categoria 40 kilograme, Adelina Cloșcă – primul loc la categoria 48 kilograme, Silvia Cimpoieșu – locul I la categoria 52 kilograme, Lucia Talpalaru – locul secund la categoria 52 kilograme, Ramona Campos – primul loc la categoria 57 kilograme, Carmen Brandiu – locul secund la categoria 57 kilograme, Georgia Georgică – locul secund la categoria 62 kilograme.

Finala națională va avea loc către sfârșitul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă, la Târgoviște.

“Dacă vom obține două sau trei medalii, va fi foarte bine. Avem mari probleme cu intrarea în categorie. Copii stau acasă, mai mult. Părinții nu sunt preocupați, în special, de specificul alimentației și de pregătirea unui sportiv. Nici nu au cum. Vom vedea cum o să o scoatem la capăt. Altă competiție, cea a zonalelor de copii I, va avea loc săptămâna viitoare, în comuna Nehoiu, în Buzău. Este foarte interesant cum de un municipiu sau un oraș nu poate organiza un astfel de concurs”, a mai afirmat Dumitru Artene.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0