Prima paginăActualitateRoman

1,2 milioane de euro pentru reabilitarea Corpul B al CNRV

Dimensiune text

Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2015. Valoarea lucrărilor depășește 5,1 milioane de lei, bani europeni câștigați pe un proiect realizat de Primăria Roman.

Primăria Roman a câștigat un proiect european penru terminarea lucrărilor la corpul B de la Colegiul Național ”Roman-Vodă” (CNRV). Consilierii locali au fost convocați vineri, 18 iulie, la o ședință de îndată, pentru a aproba două proiecte care înseamnă reluarea lucrărilor la acest imobil.

”E o veste minunată. Am reușit să câștigăm proiectul european pe care ni l-am propus pentru corpul B al CNRV. Este vorba de o finanțare de aproape 5,1 milioane de lei, adică aproape 1,2 milioane de euro, pe două contracte: consolidare plus sistematizare, modernizarea, dezvoltarea CNRV. Este un proiect câștigat pe Programul Operațional Regional și a fost depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, pentru că Primăria nu avea fonduri din bugetul local. S-a făcut un buget din  banii rămași pe acest program și au fost repartizați pe infrastructură școlară, cu respectarea anumitor condiții. Din fericire, CNRV le satisface”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, la începutul ședinței.

Odată cu votarea primului proiect s-a aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de la corpul B, iar votul pentru al doilea proiect a însemnat aprobarea cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat între municipiul Roman și CNRV.

Valoarea totală a proiectului este de 5.141.087,03 lei, iar contribuția din bugetul local se ridică la 584.853,14 lei pentru achitarea cheltuielilor neeligibile și 91.466,92 lei – contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului. Lucrările vor fi realizate de SC Conbas SRL Roman și o firmă de construcții din Iași, cele două societăți fiind desemnate câștigătoare ale licitațiilor de mai mulți ani, când au fost făcute primele intervenții pentru reabilitarea imobilului.

Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2015, altfel Uniunea Europeană nu va face decontarea facturilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • un romașcan 8 ani

    Felicitări inițiatorilor acestui proiect !

  • om 8 ani

    Ba ,voi sunteti nebuni!Cheltuiti atatia bani pentru o ruina despre care nu stiti la ce va folosi!Mai sunt in Roman niste cladiri ramase in paragina ,de exemplu scoala de la intrare in oras dinspre nord…Ce destinatie vreti sa-i dati ?Sau le renovati ca sa fie mai usor de vandalizat!Mai bine le vineti asa cum sunt si vor fi transformate in apartamente,hoteluri,camine pentru tineri sau pentru batrani…