11 sfaturi pentru a învăța cum să te dai cu rolele

HomeAdvertorial

11 sfaturi pentru a învăța cum să te dai cu rolele

Fie că este vorba de fitness sau de distracție, mersul pe role are beneficii serioase. Vei obține un ritm cardiac mai ridicat pentru activitatea cardio, vei petrece timp în aer liber și poate că vă vei găsi un nou hobby. Bineînțeles, nu există roți de antrenament pentru role. Va trebui să începi încet și să îți exersezi tehnica înainte de a aluneca prin parcul orașului.

Să stăpânești tehnicile pentru role nu este greu. Acestea fiind spuse, trebuie să ai o pereche decentă de role și o pasiune pentru a începe. De asemenea, trebuie să te angajezi să te ții de treabă și să îți rezervi ceva timp în programul tău.

În cele din urmă, trecerea la nivelul de maestru în role se rezumă la munca ta asiduă. De exemplu, întoarcerea pentru a schimba direcția sau pentru a evita obstacolele necesită tehnică. Dar acesta este doar vârful icebergului. La ce ne referim prin muncă asiduă, te întrebi? Mai jos este o scurtă trecere în revistă a tot ceea ce trebuie să faci atunci când înveți cum să devii un patinator cu role foarte bun:

 1. Practică exerciții de echilibru,
 2. Distrează-te atunci când exersezi,
 3. Stăpânește poziția corectă a corpului,
 4. Uită-te la tutoriale video de instruire pe YouTube,
 5. Practică în sporturi legate de patinaj cu role, cum ar fi hocheiul,
 6. Exersează mai des tehnicile de patinaj pe role,
 7. Ai încredere în tine,
 8. Rămâi în siguranță purtând echipament de protecție,
 9. Găsește grupuri de patinaj în apropiere și alătură-te lor,
 10. Continuă să te ridici, atunci când cazi,
 11. Nu renunța niciodată.

Pregătirea rolelor

Prima ta zonă de preocupare este reprezentată de rolele în sine. Acestea ar trebui să se potrivească perfect și să îți susțină gleznele. Dacă simți că gleznele nu sunt susținute, încearcă o mărime mai mică sau leagă-le mai strâns.

Vei avea nevoie, de asemenea, de o cască, genunchiere și cotiere. Nu te îndrepta spre role înainte de a încerca și casca, pentru a te asigura că ți se potrivește perfect. O cască bine ajustată stă drept pe cap, nu se mișcă înainte și înapoi sau dintr-o parte în alta și nu va avea slăbiciune în curea.

Arta echilibrului

Prima abilitate pe role pe care va trebui să o stăpânești este arta echilibrului. Dacă ai fost vreodată la patinaj pe gheață, știi că este dificil să te echilibrezi pe o bandă atât de subțire. Pentru a te orienta, încearcă mai întâi să mergi cu lamelele pe un petic de iarbă. Iarba oferă suficientă tracțiune încât să nu începi să te rostogolești. Este cel mai bun mod de a îți exersa echilibrul înainte de a începe. Dacă nu există iarbă în apropiere, exersează pe pietriș.

Cum să începi

Odată ce te simți confortabil cu echilibrul, caută o bucată de teren netedă și plană pe care să poți exersa alunecarea. Când începi să te plimbi cu rolele, mișcările tale ar trebui să fie netede și lungi. În timp ce pui un picior în față, împinge-l înapoi pentru a aluneca înainte de a pune cealaltă lamă pe sol, alternând de la un picior la altul. Mergi încet la început pentru a îți testa abilitățile, apoi crește viteza.

Oprirea rapidă

Deși este în regulă să sari pe un petic de iarbă pentru a te opri, majoritatea seturilor de role sunt prevăzute cu o frână de oprire din cauciuc pe partea din spate a unei lame. Când ești gata să te oprești, mută-ți greutatea pe piciorul fără opritor. Adu piciorul de frână astfel încât să se afle în spatele și perpendicular pe cel fără stopper, apoi aplică ușor presiune pe stopper pentru a aplica frâna.

Forma de T a picioarelor ar trebui să îți ofere o stabilitate suplimentară în timp ce încetinești până la oprire. Exersează abilitățile de oprire pe o suprafață plană înainte de a încerca să te oprești pe alte terenuri. Dacă nu ai o frână de călcâi, aplică presiune pe toată lungimea lamei și trage piciorul din spate până când te oprești.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0