Prima paginăSanatate

11 milioane de euro pentru instruirea medicilor

Dimensiune text

În această săptămână, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a programat întâlniri cu medicii de familie și alți furnizori de servicii medicale pentru mai multe sesiuni de instruire.

 

 

Scopul întîlnirilor a fost prezentarea modului de implementare și funcționare a cardului național de sănătate. Fie că vremea nu le-a permis, fie ca unii unii au refuzat, din cei peste 250 de medici de familie din județ la instruire s-au prezentat doar aproximativ 60.
Noi considerăm că aceste instruiri nu au nici un rost, pentru că prezentarea cardului de sănătate, care durează 10 minute, o știm deja. Aceste instruiri au fost organizate pentru că au nevoie de semnătura medicilor prezenți, iar în acest mod, Casa Națională de Asigurări de Sănătate poate justifica plata, către societatea care gestionează Sistemul Informatic Unic Integrat, a 11 milioane de euro. Această sumă reprezintă costul instruirii tuturor furnizorilor de servicii medicale din țară cu privire la cardul național de sănătate„, a declarat medicul de familie Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0