Prima paginăEducatie

11 medii de 10 la Evaluarea Naţională

Dimensiune text

Procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională din acest an a fost de 66,03%, înainte de contestaţii. 73% a fost promovabilitatea înregistrată în 2013.

 

Absolvenţii clasei a VIII-a au aflat rezultatele la Evaluarea Naţională vineri, 27 iunie, de la avizierele şcolilor unde au susţinut probele scrise la limba şi literatura română şi matematică. În judeţul Neamţ, potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ, procentul de promovabilitate la Evaluarea Naţională din acest an a fost de 66,03%, comparativ cu 73% cât s-a înregistrat anul trecut, înainte de contestaţii. „La limba şi literatura română, procentul de promovabilitate a fost de 69,56%, iar la matematică, de 66,62%. Având în vedere că, la simularea Evaluării Naţionale din luna mai, procentul de promovabilitate a fost de 45%, înseamnă că absolvenţii claselor a VIII-a s-au pregătit intensiv pentru examenul propriu-zis”, a precizat profesor Elena Laiu, inspector general adjunct al ISJ Neamţ.

11 absolvenţi au primit media 10, mai puţini decât anul trecut, când s-au înregistrat 30 de medii de 10 la nivelul judeţului. 168 de lucrări au fost notate cu nota 10: 34 la limba şi literatura română, faţă de 58 câte au fost anul trecut, şi 134 la matematică, comparativ cu anul trecut, când 347 de elevi au reuşit să ia nota 10 la matematică.

Candidaţii nemulţumiţi de notele primite au depus contestaţii vineri, după afişarea rezultatelor. Procentul final la Evaluarea Naţională ar mai putea creşte după soluţionarea contestaţiilor, care se încheie luni, 30 iunie. Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale vor fi afişate marţi, 1 iulie. Vineri, 4 iulie, ISJ Neamţ va publica ierarhia judeţeană a candidaţilor la admiterea la liceu, ordonaţi după media de admitere.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0