[VIDEO] 11 infracțiuni și 17 sancțiuni contravenționale pentru transport și tăieri ilegale de lemne

HomeActualitate

[VIDEO] 11 infracțiuni și 17 sancțiuni contravenționale pentru transport și tăieri ilegale de lemne

 

În urma unei acțiuni desfășurate în județele Neamț, Bacău, și Bistriţa-Năsăud, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, polițiștii au constatat 11 infracțiuni, au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.000 de lei, și au confiscat 380 de metri cubi de material lemnos, un autocamion și o remorcă.

În perioada 31 ianuarie – 3 februarie, polițiștii de ordine publică, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, au desfășurat, în judeţele Bacău, Neamț și Bistriţa-Năsăud, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Acțiunea a avut ca scop combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos. La acțiune au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – Inspectoratul General al Poliției Române, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț, Bacău și Bistrița-Năsăud, precum și specialişti din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.

Echipele de control au verificat un ocol silvic, au efectuat patru controale în fondurile forestiere și au verificat șase agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniu. „În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 11 infracțiuni, dintre care nouă prevăzute de Codul Silvic și două infracţiuni prevăzute de Codul Penal. De asemenea, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 84.000 de lei. Totodată, au fost confiscați 380 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 155.000 de lei, dintre care 22 metri cubi de cherestea, 340 de metri cubi de lemn de lucru și 18 metri cubi de lemn de foc, un autocamion prevăzut cu sistem de autoîncărcare și o remorcă”, precizează un comunicat al Poliției Române.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0