Prima paginăSanatate

11.036 de cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 434 de cazuri în Neamț

11.036 de cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 434 de cazuri în Neamț

Dimensiune text

 

Până duminică, 26 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 11.036 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.054 au fost declarate vindecate și externate, a informat duminică Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 401 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți. Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Totodată, până duminică, la ora 13, au fost înregistrate cazurile a 608 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, care au decedat.

Dintre decesele confirmate sâmbătă ca fiind asociate COVID-19, două sunt ale unor persoane din județul Neamț. Primul caz este al unui bărbat în vârstă de 62 ani. Acesta s-a prezentat cu traumatism cranio-cervical, hemoragie subarahnoidiană și supradozaj medicamentos, în data de 29 martie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, fiind internat pe neurochirurgie – ATI. În timpul internării, pacientul a dezvoltat tuse, expectorație, dificultate a respirației, afebrilitate, ulterior și hemoragie digestivă. Proba pentru testarea COVID-19 a fost recoltată în data de 9 aprilie, fiind confirmată în 13 aprilie. În data de 22 aprilie, bărbatul avea starea clinică ameliorată, însă, ulterior, brusc dezvoltă stare de confuzie, urmată de intrarea în comă. Decesul a survenit în data de 24 aprilie.

Cel de-al doilea caz este al unei femei de 72 de ani, din județul Neamț, care suferea și de hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală renală cronică și cancer. Aceasta a fost transferată de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț la Iași, în secția de ATI, unde a necesitat intubare și ventilație mecanică. Proba pentru testarea COVID-19 a fost recoltată în data de 22 aprilie, fiind confirmată în aceeași zi. Decesul pacientei a survenit în data de 25 aprilie.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.512 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.157 în Italia, 226 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 74 de cetățeni români aflați în  străinătate, 19 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.775 de persoane. Alte 24.052 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 136.518 de teste.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0