Prima paginăActualitateRoman

106 romaşcani câştigători la Loteria bonurilor

Dimensiune text

403 persoane din judeţul Neamţ au avut un bon fiscal câştigător la Loteria Bonurilor.

13 mai a fost ultima zi în care câştigătorii la Loteria Bonurilor Fiscale au putut depune cereri pentru a-şi revendica premiul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, Cristina Ionescu, 403 persoane din judeţul Neamţ au mers la sediile serviciilor fiscale municipale şi au depus un bon câştigător: 242 erau din Piatra Neamţ, 106 din Roman, 28 din Tîrgu Neamţ şi 27 din Bicaz.

Câştigătoare au fost persoanele care deţineau unul sau mai multe bonuri fiscale emise la data de 7 februarie 2015, cu valori cuprinse între 6,00 lei şi 6,99 lei. Un bon fiscal a fost considerat câştigător doar dacă îndeplinea, cumulativ, condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat. Au fost valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Din păcate pentru câştigători, la nivel naţional au existat peste 15.000 de cereri de revendicare a premiilor la Loteria Bonurilor Fiscale. Astfel, valoarea câştigului a scăzut la puţin peste 60 de lei pentru fiecare bon fiscal.

Fondul total de premii la Loteria Bonurilor Fiscale este de un milion de lei, care se va împărţi în mod egal la numărul total de bonuri fiscale câştigătoare şi validate.

Potrivit Ministerului de Finanţe, următoarea loterie va fi organizată în luna iunie, pentru bonurile emise în perioada aprilie – mai 2015. Ministrul de Finanţe doreşte să schimbe regulile loteriei, prin reducerea numărului câştigătorilor la 100, pentru ca premiul să fie mai consistent, dar încă nu au fost stabilite clar care vor fi noile criterii de desemnare a câştigătorilor.

Loteria Bonurilor Fiscale este o măsură a Guvernului prin care se impulsionează folosirea caselor de marcat, ţinta fiind reducerea evaziunii fiscale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0