„100 de rochii” pentru o sută de inimi emoţionate

HomeCultural

„100 de rochii” pentru o sută de inimi emoţionate

Duminică, 24 martie, am avut deosebita onoare şi bucurie ca în mijlocul comunităţii noastre, la Căminul Cultural din Poienari, să fie prezentă trupa de teatru „Gong” din Roman. Aceasta a adus în faţa a peste 150 de persoane de toate vârstele, spectacolul „100 de rochii”, după romanul scris de Eleanor Estes.

„O sută de rochii” este mai mult decât un spectacol, este o temă care te pune pe gânduri, te determină să faci o analiză asupra relaţiei pe care o ai cu copilul tău, să te întrebi care e atitudinea ta faţă de cei din jur în anumite situaţii de marginalizare sau excludere.

În carte, acţiunea are loc în jurul anului 1938, într-o şcoală de la periferia oraşului Chicago, fiind vorba despre Wanda, o fetiţă de origine poloneză care încearcă să se integreze în clasa în care a ajuns, printre colegi cu prejudecăţi legate de străini. Chiar dacă romanul este scris în 1944, subiectul său este încă unul de actualitate, tot mai mulţi copii şi adolescenţi fiind victime ale bullying-ului şi ale diverselor forme de violenţă atât în şcoală, cât şi în societate.

La final, părintele Gabriel-Adrian Andrei le-a amintit celor prezenţi, că acest spectacol este parte din proiectul înscris în cadrul Concursului Naţional Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”. După scurta cateheză despre iertare, despre bunătate, despre puterea de a iubi şi de a fi îngăduitor cu cel de lângă noi, aşa cum Dumnezeu ne iartă zi de zi, spectatori de toate vârstele au intrat în dialog cu tinerii actori.

Acest eveniment a fost posibil prin amabilitatea doamnei Cătălina Bostan (coordonatorul trupei de teatru Gong) şi în urma unei frumoase colaborări între Parohia Poienari şi Biblioteca Comunală „Alexandru Ionescu”, coordonată de doamna Zâna Dascălu, dar şi cu Şcoala Gimnazială din Comuna Poienari.

A consemnat pr. Gabriel Adrian Andrei

 

Comentarii

WORDPRESS: 0