100.000 de țigări confiscate din saci din rafie și sacoșe

HomeActualitate

100.000 de țigări confiscate din saci din rafie și sacoșe

 

În noaptea de 23 spre 24 octombrie, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 de Poliție Rurală Români au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Moldoveni, bănuit de săvârșirea unor infracțiuni pe linia combaterii contrabandei cu tutun. În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei conduse, au fost identificați 11 saci din rafie și două sacoșe, în care se aflau pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă.

„În total, polițiștii au confiscat 500 de cartușe de pachete țigări, respectiv 5.000 de pachete de țigări, care nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Republica Ucraina. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform articolului 270 din Legea 86/2006”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Un alt caz de contrabandă de tutun a fost înregistrat vineri, când o femeie de 56 de ani, din Piatra Neamț, a fost depistată în flagrant de polițiști în timp ce deţinea în autoturismul condus 100 de pachete de ţigări, ce aveau aplicate timbru fiscal emis de autoritățile Republicii Moldova.

tigari-contrabanda-romani-1

tigari-contrabanda-romani-2

tigari-contrabanda-romani-3

 

Comentarii

WORDPRESS: 0