Prima paginăActualitate

10.169 de articole pirotehnice confiscate de polițiști

10.169 de articole pirotehnice confiscate de polițiști

Dimensiune text

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț au fost organizate și desfășurate, din data de 20 noiembrie, acțiuni având ca obiectiv creșterea siguranței cetățeanului prin activitățile de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice în perioada sărbătorilor de iarnă.

De la declanșarea acestor acțiuni, polițiștii nemțeni au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării 10.169 de  articole pirotehnice.

„Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț reamintește faptul că în conformitate cu prevederile articolului 7 din Legea nr. 126/1995 republicată, persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale. Nerespectarea acestor prevederi constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0