Prima paginăActualitateRural

1.100.000 de lei pentru construirea Casei de Cultură din Ion Creangă

Dimensiune text

Pentru ridicarea clădirii în care va funcţiona Casa de Cultură din satul Ion Creangă s-au cheltuit 800.000 de lei. Lucrările de construcţie a acestui aşezământ cultural au început cu cinci ani în urmă. Din cauza unei erori de proiectare, începerea lucrărilor de construcţie a fost amânată.

„În aceste zile, se lucrează la acoperişul clădirii. Pe timpul iernii, ne vom concentra activitatea pe montarea reţelelor de utilităţi, iar din primăvară vom efectua ultimele lucrări la acest obiectiv. Pentru finalizarea construcţiei mai avem nevoie de 300.000 de lei. Clădirea va avea, la parter, o sală de festivităţi, în suprafaţă de 460 de metri pătraţi, grupuri sanitare şi vestiare, iar la etaj, biblioteca şi un muzeu etnofolcloric”, a precizat inginer Petrică Prichici (foto), primarul comunei Ion Creangă.

Administraţia publică locală vrea să dea în folosinţă această clădire anul viitor. Tot anul viitor se doreşte începerea lucrărilor, pe un teren alăturat aşezământului cultural, la trei case tradiţionale cu tindă, acoperite cu şindrilă şi stuf, după modele arhitecturale locale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0