Pietonalul va deveni zonă de atracție abia din 2017

Dimensiune text

Pietonalul Ștefan cel Mare va deveni o atracţie pentru romaşcani imediat ce vor fi terminate lucrările la tronsonul IV, cel dinspre BancPost. Deocamdată, singura manifestare care se organizează în zonă este Târgul de Gustar – iar unii meşteri s-au plâns, la început, de lipsă de vad comercial -, dar reprezentanţii administraţiei locale susţin că, pe viitor, situaţia se va schimba.

pietonal 02„Vadul se formează după oameni. Noi suntem interesaţi de a crea anumite puncte de interes, dar, în acelaşi timp, de a şi dezmorţi anumite puncte din municipiu. Iar acesta este unul dintre punctele pe care noi le-am susţinut în fiecare an şi, sigur, căutăm să creăm o anumită determinare, un anumit dinamism în zonă. Vom mai organiza evenimente aici, dar depinde de amploarea lor. Marile activităţi, marile spectacole, se dau în centru oraşului. Eu am fost de curând în Austria şi în centrul Vienei era blocat totul, era spectacol. Ce-i drept, ei sunt mai puţin cârcotaşi decât noi. Deci, depinde de amploare. Acolo unde avem o anumită dimensiune a manifestării, o organizăm în centru. Acolo unde se poate face în altă zonă, se face în zona respectivă”, a explicat primarul Leoreanu.

Acesta a adăugat că lucrările la tronsonul IV al pietonalului se estimează a se încheia în prima jumătate a anului 2016, iar toate intervenţiile din Pietonal, inclusiv cele de la parterul superior, se doresc a fi gata la finalul anului viitor. Conform proiectului, în tronsonul IV vor fi amenajate o zonă de proiecţie şi un mic amfiteatru.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • carcotasi 5 ani

  Carcotasii propun Primariei ca la primavara sa planteze copaci. Si sa-i ude ca sa se prinda! Asa au vazut carcotasii ca se practica la Viena, Bacau, Iasi, Suceava, Bucuresti: se planteaza si se uda!
  Si tot carcotasii nu au vazut nicaieri copaci toaletati ca in Roman.

 • john 5 ani

  In AUSTRIA spatiul verde este calcat in picioare sau uscat ca in Pietomal ?????A observat cineva ca masinile si corturile acelor,,traditionali bronzati „‘ erau parcate direct pe spatiul verde [de fapt uscat ]???????. Nu s-a vazut nici un politist local in zona aceea…ei sunt focusati pe micii producatori din zona pietii…..

 • „Totul depinde de amploare” …așa este, dar la Roman amploarea e așa de mare…mii de wați, zgomot peste limita suportabilului și a bunului simț.Da, la ora 18,pe unele străzi se pun mesele, stă lumea la o bere, dar civilizat,fără gălăgie.

 • carcoteala 5 ani

  Tot carcotasii propun sa nu mai dati numai exemplele care va contin din vacantele si vizitele dv. extrne.
  Sa stiti ca nu spunem asta cu rautate. Romascanii apreciaza tot ce faceti ptr Roman, stim ca este greu sa obtii fonduri. Obaservam doar ca uneori incercati sa manipulati.