Prima paginăEconomie

Investiții de peste 33 de milioane de lei în reţelele de electricitate şi gaze naturale din Neamţ, în 2018

Investiții de peste 33 de milioane de lei în reţelele de electricitate şi gaze naturale din Neamţ, în 2018

Dimensiune text

 

 

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON România, a investit anul trecut peste 27 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale din judeţul Neamţ, informează un comunicat al companiei.

Principalele categorii de lucrări avute în vedere au fost: înlocuirea de conducte şi branşamente gaze naturale (municipiile Piatra Neamţ şi Roman), modernizarea reţelelor electrice aeriene de joasă tensiune (în peste 20 de localităţi, printre care Horia, Vînători și Tămăşeni), înlocuirea izolaţiei la liniile electrice aeriene de medie şi înaltă tensiune, modernizarea posturilor de transformare, înlocuirea a peste 20 de transformatoare, precum și îmbunătăţirea nivelului de tensiune (Straja, Bărcăneşti și Căciuleşti).

„Clienţii sunt prioritatea noastră şi ei sunt cei care vor beneficia de efectele modernizării infrastructurii de distribuţie. Investim an de an sume importante, iar reuşita noastră înseamnă să avem tot mai mulţi clienţi care se bucură de confortul dat de gazele naturale sau electricitate asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua să investim masiv chiar dacă uneori aceasta poate însemna şi oarecare inconveniente pentru cetăţeni, însă important este că în urma acestor lucrări se obţine siguranţă şi confort”, afirmă Csulak Ferenc, director general Delgaz Grid.

Pentru anul în curs, compania Delgaz Grid şi-a propus să investească pentru modernizarea reţelelor de distribuţie de electricitate şi gaze naturale din judeţul Neamţ peste 33 de milioane lei, o sumă cu circa 20% mai mare faţă de 2017. Principalele direcţii de acţiune rămân în principiu aceleaşi ca anul trecut, cu suplimentare de fonduri pentru anumite categorii de lucrări.

Anul trecut, Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, cel mai mult de la intrarea pe piaţa românească a Grupului E.ON, din anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid şi-a propus să investească peste 494 milioane de lei, destinaţi în cea mai mare parte modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Totodată, Delgaz Grid va continua să deruleze campanii de informare a populaţiei privind utilizarea corectă şi sigură a surselor de energie.

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveşte peste trei milioane de clienţi şi operează: o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 de kilometri, în 20 de judeţe din partea de Nord a României – Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău – și o reţea de electricitate de peste 80.000 de kilometri în şase judeţe din Moldova – Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0