Prima paginăActualitate

Avertizări cod galben de ploi și grindină, până miercuri dimineață

Dimensiune text

Administrația Națională de Meteorologie a emis două noi avertizări cod galben de ploi torențiale, grindină și intensificare de vânt. Prima avertizare se referă la intervalul 10 iunie, ora 16.00 – 11 iunie, ora 09.00, iar cea de-a doua la intervalul  11 iunie. ora 09.00 – 12 iunie, ora 09.00.

 
cod galben 1 1006Din după-amiaza zilei de luni, 10 iunie, până în dimineața zilei de marți, 11 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, nordul Moldovei și al Munteniei, precum și în zona de munte.
În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi în cursul nopții și în sudul și centrul Munteniei, dar și al Moldovei, inclusiv în zona municipiului București, însă la cote mai reduse.

 

 

cod galben 21006Pe parcursul zilei de marți, 11 iunie, până în dimineața zilei de miercuri, 12 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș și în cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, precum și în zona de munte.
În aceste regiuni se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului dar la cote mai reduse.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0