Home

Perie, Sescu, Cozma, pe primul loc la etapa I a naționalelor atletice

Trei dintre sportivii romașcani, toți specializați în probele de aruncări, au încheiat pe primul loc întrecerile din etapa I a Campionatului Național de atletism, concurs desfășurat în arena „Iolanda Balaș” din București la sfârșitul săptămânii trecute și rezervat categoriilor seniori, tineret și juniori 1.

 

 

Bineînțeles, Bianca Perie, multipla medaliată în competiții mondiale, la juniori, europene și naționale, la tineret și seniori, a fost prima la aruncarea ciocanului. Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș a aruncat 67,73 metri după ce, în urmă cu câteva săptămâni, câștigase concursul Grand Prix din Bacău cu 65,19 metri. Romașcanca este, însă, încă departe de aruncările care i-au adus medalii la europene și locul al șaselea la mondialele de seniori, recordul personal fiind de 73,52 metri, dar este în creștere de formă. O așteaptă, în 7 iunie, testul de la Campionatele Internaționale ale României.

atletism Carla Francesca Sescu 2705Constantă în rezultate, în această perioadă, este junioara Carla Francesca Sescu (foto), sportivă legitimată la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman unde este pregătită de un alt antrenor emerit, Emilian Floroiu, cel care a dus-o către marea performanță pe Nicoleta Grasu. Carla, născută în 1997, a terminat pe locul I în proba de aruncare a discului cu o aruncare de 46,75 metri. La Grand Prix-ul din Bacău a aruncat 44,67 metri.

Ionuț Cozma, tot de la LPS Roman, a aruncat ciocanul de 6 kilograme la 55,04 metri, suficient pentru a-și depăși toți partenerii de întrecere în proba amintită.

Rezultate notabile au mai realizat Gabriel Tudorache, de la Clubul Atletic (CA) – locul al treilea în proba de 400 metri garduri, Cătălin Zaharia, tot de la CA – al treilea la aruncarea suliței, Marius Musteață (LPS) – al patrulea la aruncarea ciocanului de 6 kilograme și la aruncarea greutății, Teofil Stan – locul al patrulea la aruncarea discului de 1,74 kilograme și Cosmin Rojniță – al cincilea clasat la aruncarea suliței, juniori.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0