HomeActualitateRoman

Inspectorii ITM au verificat artificiile la Roman

Spectacolul de artificii pe care mii de romaşcani l-au admirat, în noaptea dintre ani, în centrul municipiului Roman, a fost atent supravegheat de inspectorii de muncă. În vizor au fost reprezentanţii firmei care a organizat focul de artificii. Administraţia locală susţine că este pentru prima dată, în opt ani, când se întâmplă aşa ceva, acest exces de zel fiind un efect al cazului Colectiv.

„Lucrurile au pornit de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ca să fim corecţi. Sesizările au fost făcute de ISU, de acolo a început şi supărarea mea, pentru că s-a transmis doar o hârtie şi nu s-a venit la faţa locului să se discute. După reacţia mea acidă, lucrurile s-au modulat şi au început să capete consistenţă. Mie mi se pare corect să se analizeze lucrurile, să se ia măsuri pentru micşorarea riscurilor, dar nu putem închide o activitate pentru că cineva îşi doreşte să nu aibă probleme în judeţ. Dacă mergem pe principiul acesta, cele mai multe victime din toate activităţile se produc din accidentele rutiere. Pe cale de consecinţă, mergând în această logică, ar trebui să oprim circulaţia maşinilor pe drumurile publice. Nu trebuie să fim ignoranţi, să luăm măsuri pentru a limita impactul unor astfel de incidente, dar nu putem trage cortina”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Reprezentanţii ITM Neamţ au precizat că astfel de verificări au fost făcute în tot judeţul, ca urmare a unei dispoziţii primite de la Bucureşti, de la Inspecţia Muncii. Iar reprezentanţii ISU Neamţ susţin că nu a fost nevoie de avizul lor pentru această lucrare.

„Având în vedere categoria de articole pirotehnice, nu era necesar un acord din partea unităţii noastre, dar, având în vedere un plan întocmit anterior sărbătorilor de iarnă, ISU Neamţ a anunţat atât firma, cât şi autorităţile cu competenţă în constatarea eventualelor nereguli, despre faptul că trebuie respectate anumite distanţe de siguranţă, prevăzute în legislaţie. Pentru municipiul Roman nu au mai fost solicitate astfel de acorduri de cel puţin cinci ani”, a precizat locotenent Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamţ.

Inspectorii ITM nu au dat nicio amendă la Roman, semn că toată activitatea s-a desfăşurat conform legii.

Comentarii

WORDPRESS: 0