HomeActualitateRoman

Investiții de un milion de euro în 2016, la Roman

Un milion de euro va fi bugetul de investiţii pentru acest an, la nivelul municipiului Roman. Suma este similară cu cea din anii trecuţi, iar autorităţile locale sunt optimiste, mai ales că banii care au fost cheltuiţi, în 2015, în Roman, au fost mai mulţi, datorită alocărilor din cotele defalcate din TVA şi a unor proiecte realizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ. Nu există speranţe prea mari, însă, în ceea ce priveşte majorarea veniturilor din taxe şi impozite, chiar dacă, prin noul Cod fiscal, cuantumul acestor taxe va fi mare.

„La ora aceasta, nu ne aşteptăm la o creştere prea mare a veniturilor, nu ştiu cât de mare va fi impactul. Anul trecut, impactul a fost pozitiv, s-a înregistrat o creştere cu aproape 10% a veniturilor la bugetul local, dar trebuie să ne gândim că a fost anul de vârf al TRW, care a ajuns la 1.500 de salariaţi şi s-a văzut asta şi în buget. Pe de altă parte, cresc şi cheltuielile. Pe măsură ce trece timpul, se inaugurează diferite investiţii, care costă bani, fiindcă nu se reuşeşte acoperirea în totalitate a cheltuielilor din încasări, iar aceste obiective sunt subvenţionate de primărie”, a afirmat Ovidiu Bojescu, administratorul public al municipiului Roman.

City-managerul a precizat că între cinci şi zece la sută din bugetul de investiţii va fi dedicat întocmirii proiectelor europene.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • culai. 8 ani ago

    Domnule Climescu nu te mai obosi sa faci comentarii cA te-ai dovedit un dezimformator rau voitor si minicinos. NU TE MAI IA NIMENI IN SEAMA.

  • Ne-culai 8 ani ago

    ANTENA 3, a fost acuzată de DEZINFORMARE, în timp ce astăzi, asistăm la primele arestări in rândul clanului mafiot care ne-a condus timp de 10 ani!!!