HomeActualitateRoman

Planurile Primăriei Roman pentru 2016

Administraţia locală vrea să realizeze, în anul 2016, cel puţin trei proiecte cu fonduri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Pe listă se află realizarea sensului giratoriu de la Dedeman, precum şi reţeaua de străzi din cartierele Nicolae Bălcescu şi Petru Rareş. Al treilea proiect va fi realizarea unui drum de legătură între Artera Roman-Est şi cartierul Nicolae Bălcescu, pentru a se evita traficul greu de pe strada Cucutei. Specialiştii au propus construcţia unei alte artere, al cărei traseu a fost identificat în cadrul unei vizite a conducerii Primăriei municipiului Roman la faţa locului. Conform reprezentanţilor administraţiei publice locale, unii cetăţeni ar fi dispuşi să renunţe şi la porţiuni de teren, pentru a se construi această arteră, care va intra de pe strada Salciei pe strada Câmpului şi va ajunge în Artera Roman-Est.

Un alt proiect, care va fi inclus în strategia de dezvoltare a municipiului Roman, va fi realizarea unui pasaj la trecerea de cale ferată dinspre Iaşi, după ce discuţiile cu CFR nu au ajuns la niciun rezultat şi trecerea la nivelul cu calea ferată nu va fi, prin urmare, modernizată.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Stefan 8 ani ago

    Parerea mea este ca pasajul ar fi cel mai prioritar proiect. In felul asta s-ar fluidiza traficul si am intra si noi in randul marilor orase unde exista pasaje.