HomePolitica

TSD doreşte schimbarea modului de comunicare cu tinerii

În cadrul unei şedinţe de lucru a Tineretului Social Democrat (TSD) din Neamţ, la care au participat şi membri ai TSD Tulcea şi Brăila, precum şi Gabriel Petrea, candidat la preşedinţia TSD la nivel naţional, s-a discutat despre nevoia unei schimbări a modului de comunicare a persoanelor politice cu tinerii şi despre implicarea lor în viitoarele proiecte întocmite la nivel naţional.

În acest sfârşit de săptămână a avut loc, la motelul Condor, o întâlnire de lucru a membrilor TSD Neamţ, împreună cu preşedintele Alexandru Rotaru, alături de membrii TSD Tulcea şi Brăila, dar şi de Gabriel Petrea, viceprimarul sectorului 6 din Bucureşti şi actualul secretar general al TSD la nivel naţional. În cadrul acestei întâlniri, s-au stabilit viitoarele activităţi pe care TSD le va face în toată ţara, cum ar fi recrutarea de noi membri şi organizarea unui Congres naţional al TSD.

„În cadrul acestei întâlniri de lucru, am dezbătut şi am avut discuţii cu privire la congresul care a avut loc săptămâna trecută, în care s-a ales noua conducere a PSD. Pregătim şi noi viitorul congres al TSD, un congres care va face TSD-ul mai puternic şi mai unit, o echipă nouă, care va aduce plus valoare organizaţiei noastre a tineretului”, a declarat Alexandru Rotaru, preşedintele TSD Neamţ.

Potrivit lui Gabriel Petrea, astfel de întâlniri au avut loc peste tot în ţară. „Scopul acestor întâlniri este de a dezbate viitorul organizaţiei de tineret. Săptămâna trecută a avut loc congresul PSD, iar domnul preşedinte, Liviu Dragnea, a avut, cred eu, cel mai de stânga discurs din istoria partidului. Și-a asumat anumite lucruri şi a transmis anumite direcţii. De aceea, este obligatoriu ca şi tineretul să ţină pasul cu partidul şi să fie mult mai de stânga şi mult mai aproape de tineri. Avem în faţă o provocare pentru viitoarea conducere, de aceea cred că un congres de substanţă, în care să stabilim direcţiile de acţiune ale tineretului, este necesar, în viitorul apropiat. Un alt lucru pe care TSD îl va face în viitorul apropiat va fi o campanie la nivel naţional, de recrutare a tinerilor pentru PSD. Este o lună a porţilor deschise, în care toţi tinerii pot veni înspre partid, deoarece este momentul ca tinerii care sunt de stânga să vină şi să facă politică. Avem nevoie de tineri valoroşi care să se implice în politică, pentru că doar aşa putem face lucruri minunate”, a afirmat Gabriel Petrea, care este şi un candidat la preşedinţia TSD la nivel naţional.

Acesta a spus că un lucru esenţial pe care partidul trebuie să îl facă este să schimbe metoda de comunicare cu tinerii. „Dacă, până acum, se dezbătea un proiect de lege, iar el venea de sus în jos către tineri, de acum trebuie să schimbăm acest lucru. Trebuie să mergem către tineri, să luăm de la ei idei, şi acele idei care vor fi bune să devină proiecte. Practic, trebuie să devenim voluntari în comunităţile noastre, să stăm mai mult de vorbă cu tinerii, să le aflăm problemele, iar apoi să întocmim proiecte pentru ei”, susţine secretarul general al TSD.

Exemple de proiecte pe care TSD le gândeşte în acest moment pentru tineri ar fi programul Primul Job, programe de internship, proiecte pentru tinerii din mediul rural, pentru tinerii care vor să aibă un copil, proiecte pentru subvenţionarea transportului în comun pentru tineri, pe durata studiilor, sau proiecte pentru deducerea unor anumitor categorii de impozit pentru tineri.

Tineret social democrat, pe listele alegerilor locale din 2016

tsd 1Un obiectiv al TSD din acest moment este ca tot mai mulţi membri să se regăsească pe listele pentru alegerile locale care vor avea loc în anul 2016. Seniorii le-au promis că îi vor sprijini în acest sens. „În ultimul Comitet Executiv care a avut loc la tineret, a rămas stabilit că, acolo unde ne dorim, unde există un tânăr bine pregătit, care va dori să participe la alegerile locale, el va primi un loc eligibil, pe lista partidului, într-o dorinţă comună pentru a creşte următoarea generaţie. Este o promisiune pe care o avem de la seniori, dar şi o dorinţă a noastră, pentru ca tinerii să se implice cât mai mult în activitatea publică locală, pentru că dintr-o funcţie de consilier local poţi vedea problemele reale ale comunităţii”, consideră Gabriel Petrea.

Potrivit preşedintelui TSD Neamţ, Alexandru Rotaru, un membru al TSD Roman care va fi sprijinit pentru a candida la Consiliul Local Roman în 2016 este chiar preşedintele interimar organizaţiei, Alexandru Iştoc. „Sper ca în toate cele 83 de localităţi din judeţul Neamţ să existe câte un tânăr potrivit pentru a candida la consiliile locale. Sunt convins că avem tineri în organizaţie care ne pot reprezenta cu mândrie şi sunt foarte pregătiţi pentru a ocupa o funcţie în administraţia locală. La Roman, sper să fie mai multe locuri oferite tinerilor, pentru că, în ultimii trei ani de zile, organizaţia de tineret de la Roman a avut un cuvânt de spus, atât la campania pentru alegerile europarlamentare, cât şi la prezidenţiale”, a declarat Alexandru Rotaru.

TSD Roman susţine candidatul PSD la Primăria Roman

Chiar dacă Alexadru Rotaru a recunoscut că s-a abţinut de la vot în momentul în care s-a votat, în cadrul Biroului Permanent al PSD Roman, viitorul candidat al partidului pentru Primăria Roman, el a afirmat că îl va sprijini pe Gheorghe Oprea în campania electorală. „Am ajuns să îl cunosc foarte bine pe domnul Oprea şi este un foarte bun profesionist în meseria pe care o practică, în economie. M-am abţinut de la vot din motive personale, dar sunt convins, şi în urma discuţiilor pe care le-am avut cu domnul Oprea, că dacă el va pleca de la ideea că «eu, Oprea, sunt mai bun şi mai gospodar decât Leoreanu», atunci va avea şanse reale la primărie. Eu cred că este un candidat foarte bun, care va face o figură frumoasă, iar domnul Oprea se poate baza pe tot sprijinul meu în campania electorală. În ceea ce mă priveşte, în acest moment nu sunt interesat de funcţii, ci mă interesează organizaţia de tineret, ca în fiecare localitate din Neamţ să fie un tânăr din PSD pe loc eligibil la consiliul local. Probabil că voi candida la Consiliul Judeţean”, a spus preşedintele TSD Neamţ, Alexandru Rotaru.

Comentarii

WORDPRESS: 0