HomeActualitateRural

Polițişti amenințați cu toporul

Un nou caz de ultraj a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Roman. Doi dintre poliţiştii de la Postul de Poliţie Horia au fost ameninţaţi cu moartea, după ce au intervenit la un caz în urma unor apeluri primite prin numărul unic de urgenţă 112.

Faptele s-au petrecut pe 17 septembrie, atunci când doi bărbaţi din Cotu Vameş s-au supărat pe rude, pe vecini şi, într-un final, pe oamenii legii. În ziua cu pricina, Constantin Scripcaru şi Constantin Mogoş, amândoi aflaţi într-o stare euforică, se îndreptau spre casă. În drumul spre casă, Scripcaru s-a oprit la poarta fratelui său şi a vrut să intre în curte, ameninţând toată familia cu moartea. Intenţia acestuia nu a fost dusă la îndeplinire, Constantin Mogoş fiind cel care l-a oprit pe Scripcaru să nu intre pe proprietatea fratelui. După această oprire, Scripcaru şi Mogoş au continuat drumul, fără a „omite” să-i înjure şi să-i ameninţe cu moartea pe toţi cei pe care îi întâlneau pe drum.

Sunaţi de familia şi de vecinii terorizaţi, Sorinel Toia şi Constantin Gâlcă – poliţiştii care au ajuns la faţa locului – au experimentat ei înşişi situaţia. După încercări eşuate de dialog, cei doi l-au chemat în ajutor pe un al treilea coleg, Gabriel Ivănescu. Împreună, au încercat să-i imobilizeze pe scandalagii, dar Mogoş s-a refugiat în propria curte, iar Scripcaru s-a „apărat” aruncând în poliţişti cu cioburi de la o halbă de bere. Scripcaru a fost liniştit după ce poliţiştii au folosit spray-ul lacrimogen.

În schimb, Constantin Mogoş a ieşit din casă cu o butelie într-o mână şi cu un topor în cealaltă mână şi i-a ameninţat cu moartea pe oamenii legii. Până la urmă, tot spray-ul lacrimogen a fost soluţia şi în cazul lui Mogoş. Doar că, înainte de a fi imobilizat de poliţişti, bărbatul a mai făcut scandal şi de pe casă.

După ce au fost imobilizaţi amândoi, lucrătorii de Poliţie au chemat o ambulanţă pentru transportul acestora la spital. Mogoş a fugit din spital prin geamul de la baie, a plecat la Bacău şi s-a predat câteva zile mai târziu. La aproximativ două săptămâni după incident, tot el a fost cel care s-a urcat pe un pilon al punţii care traversează râul Moldova şi a ameninţat că se omoară. Din fericire, după câteva minute de negociere cu unul dintre poliţişti, el a renunţat la gândul său şi s-a dat jos de pe punte.

Cei doi bărbaţi vor fi judecaţi pentru ultragierea poliţiştilor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă pedeapsa cu închisoarea sau amendă penală.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • dan 9 ani ago

    unde nu-i cap…si e doar bautura… pentru o prostie acum sunt pasibili de puscarie